top of page

Bloesemremedies: tips voor optimale resultaten

De waterviolier of water violet is een Bachbloesem. bachbloesemremedies helpen tegen eenzaamheid, angst, depressie en veel andere psychische problemen. Joriska Vanhaelewyn helpt je met Bachbloesems en met familieopstellingen

De juiste bloesemremedies kiezen

Een korte uitleg van het werkingsgebied van bloesemremedies (vb in folders) beschrijft vaak onvoldoende de gemoedstoestand die bij de remedie hoort. Een bepaalde gemoedstoestand wordt immers door de ene mens met het ene woord, door een andere met een ander woord geassocieerd.

In boeken wordt meestal uitgebreider en dus duidelijker de sfeer beschreven die bij de bloesemremedies hoort. Wanneer deze echter karikaturaal is, herkennen mensen de subtielere vormen van de gemoedstoestanden vaak moeilijk in zichzelf.

Die gemoedstoestanden die wij zo "normaal" vinden omdat we er al zolang inzitten, of diegenen die we liever niet in onszelf zien, vormen blinde vlekken. We riskeren ze over het hoofd te zien, terwijl dat vaak net belangrijke en interessante aandachtspunten zijn.

 

Dit alles kan je voorkomen door met de juiste intentie, intuïtief bloesemremedies te kiezen, of door je te laten begeleiden door iemand anders bij de keuze van bloesemremedies voor jezelf.

Tenslotte is de meest diepgaande en effectieve manier om met bloesemremedies te werken die waarbij je eerst de buitenste laagjes aanpakt en naarmate daar meer bewustheid over komt, de dieper gelegen laagjes aan te pakken. Het meest duurzame resultaat krijg je wanner je werkt met die bloesemremedies die elkaar ondersteunen. Daardoor komen je thema's duidelijker naar boven en kun je ze in de wortel aanpakken. 

Ik help je graag bij je keuze van bloesemremedies. 

Regelmatig innemen

Vervolgens is het belangrijk dat je de bloesemremedies regelmatig inneemt. Meestal is dat vier keer vier druppels per dag. De discipline die hiervoor wordt vereist is niet voor iedereen weggelegd. Het kan helpen om de bloesemremedies op vaste tijdstippen tijdens de dag in te nemen. Het  helpt ook om ze op een centrale/ zichtbare plaats te zetten. Eén van mijn cliënten gebruikte een alarm, om haar eraan te herinneren dat het tijd was om de bloesems in te nemen. Je kunt je dagdosis (16 druppels) ook aan een flesje water toevoegen, dat je dan geleidelijk leegdrinkt tijdens de dag.

Bijkomende ondersteuning

Bloesemremedies werken in op ons emotioneel lichaam. Wanneer de oorzaak van een gemoedstoestand zich daar niet bevindt, wordt tijdens de loop van de begeleiding duidelijk welke andere laag (etherisch, mentaal,… ) mee aangepakt moet worden. Essentiële oliën en edelstenen zijn daar ideaal voor. Ook andere technieken, zoals familieopstellingen, innerlijk kind meditaites,... kunnen helpen in het proces van bewustwording en heling.

Geduld

Tenslotte is het belangrijk te weten dat bloesemremedies meestal geleidelijk werken. Als je echt van een gemoedstoestand af wilt geraken die al lang in je leven aanwezig is, of die onder andere laagjes begraven ligt, moet je de bloesemremedies een tijd innemen. Zelfs wanneer je onmiddellijk een gevoel van verlichting ervaart, is het goed om ze lang genoeg in te nemen, zodat je je systeem blijvend heelt.

Bloesemremedies hebben geen bijwerkingen en werken niet verslavend. Ze zijn te gebruiken  door kinderen en volwassenen. Ze kunnen gecombineerd worden met medicatie en homeopathie, zonder de werking daarvan te belemmeren.

bottom of page