top of page

Mijn eigen pad

Joriska Vanhaelewyn die woont in Gent, experte in familieopstellingen en Bachbloesem consulten

Familiesysteem

Vanuit een onvervuld verlangen uit mijn familiesysteem om te studeren, en vanuit mijn eigen fascinatie voor het mysterie van het leven, volgde ik een eerder zware, wetenschappelijke, universitaire studie (bio-ir in de milieutechnologie). Ik maakte de studie af, al bracht het me niet dát waarnaar ik diep vanbinnen op zoek was...

Eerlijke vrienden

Met Bachbloesems kwam ik op mijn zestiende in contact. Het klikte onmiddellijk! Ondanks de afwijzing die ik hiervoor voelde vanuit mijn omgeving, staken de bloesems steeds opnieuw hun kop op in mijn leven. Ik heb ondertussen verschillende Bachbloesem cursussen gevolgd en verschillende methodes uitgeprobeerd bij mezelf en anderen. Uiteindelijk ben ik beland bij Dietmar Krämer, die veel onderzoek heeft gedaan en heel interessante samenhangen heeft ontdekt. 

De bloesems zijn voor mij als eerlijke, geduldige vrienden: ze confronteren je soms, steunen je als het echt zwaar is, en helpen je om oude houdingen te veranderen, waardoor er uiteindelijk meer ontspanning, vreugde, energie,… gaat stromen.


De methode van D.K. heeft een ontzettende diepgang en grondigheid toegevoegd aan mijn ervaringen met bloesemremedies. Het is een geleidelijke manier die niet gericht is op het oplossen van één of enkele thema’s, maar alles aanpakt waarmee je zit, laagje per laagje. Ik ken geen andere techniek die me zoveel heeft bijgebracht over bepaalde gemoedstoestanden in mezelf. 

Naast de Bachbloesems maakte ik ondertussen ook kennis met andere bloesemremedies. De Star Remedies vullen de Bachbloesems prachtig aan.

Een nieuwe dimensie van verbinding

Met familieopstellingen kwam ik iets later in contact. Deze techniek maakte minstens evenveel indruk op me. De hindernissen in mijn leven kregen een context en een geschiedenis. Omdat de oorzaak van veel obstakels niet eens echt bij mij hoort, kon ik ze loslaten en mezelf steeds meer bevrijden.

 

Wat mij na al die jaren het meest blijft hangen over het geheel aan opstellingen die ik heb gekregen, is dat -naast alles wat ik succesvol losgelaten en getransformeerd heb- de verbinding met mijn voorouders een andere dimensie kreeg. Dankzij familieopstellingen kreeg ik meer voeling met wie zij waren; met hun trauma’s, hun keuzes, hun overlevingsstrategieën en ook hun kracht. Dat heeft mijn wortels sterker gemaakt en verdiept en me zelfzekerder gemaakt. Ik ben trots op hetgeen zij verworven hebben en op hun kracht, die ook door mij stroomt. Ik voel me gesteund op punten waar ook zij het moeilijk hadden. 


Opstellingen hebben me ook spiegels getoond, waardoor ik beter begrijp wat er in mijn relaties speelt en ze hebben me geholpen om rode draden te zien tussen thema’s of situaties in mijn leven, die ik niet onmiddellijk met elkaar verbond. Ik vind het een prachtige instrument.

Voelbare troost als voeding om te groeien

Innerlijk kind sessies kwamen vanzelf in mijn leven, als aanvulling op de familieopstellingen. Situaties die je als kind -vaak herhaaldelijk- de kop ingedrukt hebben, kunnen hier en nu geheeld worden! De innerlijk kind sessies brachten me een heerlijke, voelbare troost, rust en verbinding met mezelf. Ze hielpen me te groeien en te bloeien.

Dankbaar en enthousiast

Vanuit een diepe dankbaarheid en een groot enthousiasme voor mijn favoriete tools, help ik er graag anderen mee: bloesemremedies voor een geleidelijke totaalaanpak, en familieopstellingen en innerlijk kind sessies voor thema’s die zich dringend op de voorgrond aandienen. Ik wens iedereen toe dat het leven- net zoals het mijne- ook dieper en kleurrijker wordt. Dat het juk van dingen die soms eerst zo “normaal” aanvoelden dat je nauwelijks besefte dat je er last van had, van je schouders wordt gehaald, waardoor je een steeds bredere kijk krijgt en betere alternatieven ziet en kiest. Dat je steeds vreugdevoller en krachtiger in het leven kan staan. 

Relevante opleidingen en ervaring:

1. Bloesemremedies:

- autodidact: sinds 1991

- opleiding Bachbloesems, J. Vanneste (2001-2003);

- Bloesemconsulten met cliënten: sinds 2003;

- Jaaropleiding Nieuwe therapieën met Bachbloesems, Star Remedies, C.I.N.T., Nederland (2018-2019)

2. Familieopstellingen:

Jaaropleiding Familieopstellingen, I.T. Preiss (2016-2017) en

Master Familieopstellingen, I.T. Preiss (2018-2019)

- Individuele familieopstellingen met cliënten sinds 2017;

- assistentie in de jaaropleiding familieopstellingen bij I.T. Preiss, en begeleiding van de bijhorende oefengroep sinds 2020.

3. Innerlijk kind heling:

"Inner Child Therapie training" (ICTT), I.T. Preiss (2018);

- Innerlijk kind heling sessie sinds 2018;

- assistentie (ICTT) sinds 2019

bottom of page