top of page

Tips: zo haal je het meest uit je familieopstelling

Elke familie draagt zijn kruis. Latere generaties dragen dit mee ovv blokkades en beperkingen. Met een familieopstelling kan je daar een einde aan maken. Joriska Vanhaelewyn helpt je hierbij met familieopstellingen te Gent.

Je thema voor je familieopstelling

Hoe meer je emotioneel betrokken bent bij je thema, hoe meer diepgang je opstelling zal hebben. Het thema moet een persoonlijk thema zijn uit jouw eigen leven: je kunt dus bijvoorbeeld geen opstelling vragen om de problemen in het huwelijksleven van je volwassen kind op te lossen. 

Voor jonge kinderen kun je wel een opstelling vragen.

Familiefeiten verzamelen voor je familieopstelling

Verzamel bij het voorbereiden van een opstelling zoveel mogelijk familiefeiten, neem ze mee, en laat ze dan los. Het is goed mogelijk dat je op voorhand een link ziet tussen jouw geldprobleem en het faillissement van je opa. De kracht van een familieopstelling ligt echter niet in het bedenken van verbanden. We ontdekken de werkelijke dynamiek aan de basis van je thema door actief in te voelen. Zo ontdek je vaak iets anders dan wat je op voorhand had bedacht.

Integratie van je familieopstelling

Tijdens een familieopstelling evolueert gaandeweg jouw innerlijk beeld over je thema. Het is niet nodig om daarna alles krampachtig op te schrijven of nog eens te overdenken zodat je zeker niets zou vergeten. Je hoeft je inzicht niet vast te houden. Laat het los en neem even de tijd voor jezelf, zodat de opstelling de kans krijgt rustig te bezinken. Vertrouw erop dat wat je nodig hebt zal blijven hangen.
Verstoor de integratie ook niet door te kort na je familieopstelling een volgend thema op te stellen. Je systeem heeft tijd nodig om de familieopstelling te verwerken. 

Bijkomende ondersteuning bij je familieopstelling

Bloesemremedies helpen je om geleidelijk aan je patronen scherper te stellen. Dat kan leiden tot diepgaandere familieopstellingen.

Na een opstelling kunnen bloesemremedies je helpen om je familieopstelling effectiever te integreren. 

bottom of page